Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Macanudo Cafe Hyde Park

Herrera Esteli Toro Especial

Pro zkušenější kuřáky doutníků je Macanudo zcela jistě značkou, o které již slyšeli nebo s ní mají i osobní zkušenosti. Jedná se o jednu z více prodávaných značek doutníků v USA. Tato značka dominikánských doutníků byla založena v roce 1968. Od svého vzniku vytvořila společnost i několik vlastních samostatných směsí (blendů), namátkou například Gold Label, 1968, Reserve a Vintage. Oproti těmto názvům zní název tohoto blendu „Café“ poněkud obyčejně. Samostatné názvy doutníků už však obyčejné nejsou, pojmenovány jsou po významných osobnostech a místech – viz např. Hyde Park u tohoto užšího robusta.

Výrobce: Macanudo
Původ: Dominikánská republika
Krycí list: Connecticut Shade
Vázací list: Mexiko
Náplň: Jamajka a Dominikánská republika
Rozměr: 140mm x 49 (Robusto)

Doutník má pečlivě zpracovaný krycí list, nejeví známky kazů a rameno doutníku je zakončeno pečlivě třívrstvou čepičkou. Oříznutí a zapálení zcela bez problémů, aroma před zapálením působí dřevnatě s tóny čaje. První kontakt s chutí v ústech působí také dřevnatě, s dozvukem čaje a cedru. V průběhu kouření chuť doutníku lehce přidává na hrubosti, ale jeho síla je stále slabší. Produkce dýmu je průměrná, naopak velice dobré vlastnosti vykazuje hoření a popel. Popel drží velice dobře a i po obvodu je kompaktní. Zatímco druhou třetinu doutníku provází zejména chuť kůže, závěr patří lehkým tónům čokolády s dozvuky kůže.

Přestože jsem s ním nebyl tak spokojen jako například s Macanudo 1968 Rotschild, a to z důvodu neúplného chuťového profilu, své příznivce si tento doutník určitě najde mezi fanoušky jemnějších doutníků nebo začínajícími kuřáky. Za cenu 170 Kč neurazí, ale v porovnání s širokou konkurencí těchto rozměrů bude muset zaujmout především chuťovým profilem, což se u mne nestalo. Doporučit bych se k tomuto doutníku nebál čaj, pivo ani chuťově plnější alkoholické nápoje, u kterých si budete chtít užít jejich chuť bez silnějšího narušení chutí doutníku.

Napsat komentář