Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

San Miguel Toro Box pressed

Rozměr: 6×50
Krycí list: Sun grown Sumatra – Ekvádor
Vázací list: Nikaragua
Náplň: Nikaragua, Honduras

Vůně
Pata: Seno, koření a rocha sladkosti
Tělo: Jemné stájové aroma a sladkost

Konstrukce
Na dotyk měkčí, ale bez chyb. Dvojitá čepička. Švy těsné a viditelné

Vzhled
Oříškově hnědý krycí list s mnoha malými žilkami

Tah před zapálením
Tah velmi volný – téměř žádný odpor

Pár tahů po zapálení
Jemná zatuchlá chuť vyzrálého tabáku, sladkost a pepřový příděl v dozvuku. Je ho opravdu hodně a přetrvává. Počítám, že se to za chvili o dost umírní. Objem kouře obrovský.

1/3 doutníku
Při dalším tahu pepře výrazně ubylo
10 min – Prvotní nasládlá, olejová a trochu ořechová chuť přechází do lehce dřevitého, kořenitého a tabákového dozvuku
15 min – olejovitost opravdu veliká a to mi chutná takže velká spokojenost a na konci dozvuku se objevuje krapet karamelu
22 min – téměř na konci první třetiny je dřevo nahrazeno cedrem

2/3 doutníku
40 min – základní chutě beze změn. Jen v dozvuku vystupuje více cedr a koření. žádná drsnost ani síla.
60 min – na konci druhé třetiny kakao nahrazuje ořechy. Konstrukce, tah i hoření bez problémů a zatím velmi příjemné a chutné překvapení

3/3 doutníku
65 min – kakao pozvolna přechází do jemné sladké kávy. Kombinace všech chutí jecelkem unikátní a hodně příjemná.
75 min – olejovost mizí a zase nastupují ořechy
80 min – konec a jako večerní chuťovka se ukazuje tenhle doutník jako parádní volba
Nedá mi a musím taky ukázat prstýnek v detailu, protože je vskutku moc pěkný

Závěr a zhodnocení
V podstatě není nic moc co vytknout. Chuťově výborný doutník od začátku do konce.Můžete ho nechat i 2 minuty bez povšimnutí a nic se nestane. Obrovský kouřový výstup s velmi zajímavými chutěmi. Bez drsnosti, síly i hořkosti. Kvůli volnému tahu je třeba si dát pozor na přehrátí, ale člověk si rychle zvykne a vše je bez problémů. Kouř je navíc hezky aromatický, což jen dokresluje výborný zážitek.

Napsat komentář